Steno bliver til Steno Diabetes Center Copenhagen

Planerne for et nyt stort diabetescenter for hele regionen er nu blevet godkendt. Det betyder, at Steno Diabetes Center i 2017 overgår til regionen og bliver en del af Steno Diabetes Center Copenhagen.

Af Marie Vedel Kessing, 20. maj 2016

Planerne for etableringen af et helt nyt og topmoderne specialiseret center til behandling diabetespatienter i Region Hovedstaden er netop blevet godkendt. Det betyder, at Steno Diabetes Center i Gentofte allerede fra begyndelsen af 2017 bliver en del af det nye center, Steno Diabetes Center Copenhagen (SDCC), i regionen. Indtil en ny bygning ved Herlev Hospital står færdig i 2020 vil aktiviteterne i SDCC primært blive drevet fra Stenos nuværende matrikel i Gentofte.


”Det nye center betyder tættere samarbejde om behandling og forskning på tværs af regionen. Men for de patienter, som i dag går på Steno, fortsætter deres behandling som hidtil. Vi vil fortsat tilbyde behandling på et højt niveau, og det vil være det samme team af læger og sygeplejersker, som patienterne kender. Først fra 2020 skal vores patienter tage til Herlev i stedet for til Gentofte”, siger klinikchef på Steno, Henrik Ullits Andersen.

SDCC vil, når det står færdigt i 2020, have plads til 11-13.000 patienter. Det er næsten dobbelt så mange, som der i dag behandles på Steno. Fra slutningen af 2020 vil centret behandle patienter med insulinpumpe, ny-diagnosticerede type 1-diabetes patienter, børn og unge med diabetes fra hele hovedstadsregionen, samt alle personer med type 1-diabetes og alle personer med type 2-diabetes, som har komplikationer fra kommunerne omkring Herlev og Gentofte Hospital. 


Steno Diabetes Center Copenhagen skal bidrage til at løfte kvaliteten af hele regionens samlede behandlingstilbud til den enkelte diabetespatient - uanset hvor patienten modtager sin behandling. Planerne muliggøres af den største enkeltstående fondsbevilling i Danmarks historie på næsten tre milliarder fra Novo Nordisk Fonden.

Steno Diabetes Center har siden 1932 været ejet af Novo Nordisk.

Sidst opdateret 09-01-2017