Projekt SoL modtager Folkesundhedsprisen

Seniorforsker Paul Bloch modtog i går Folkesundhedsprisen 2016 på vegne af parterne i forskningsprojektet SoL - Sundhed og lokalsamfund.  

Af Dorthe Tecza, 27. september 2016

På den årlige konference, Folkesundhedsdage 2016, blev Folkesundhedsprisen 2016 i går uddelt til projekt SoL  I motiveringen for prisen skriver Dansk Selskab for Folkesundhed på deres hjemmeside, at projektet er et eksempel på, hvordan de involverede forskningsinstitutioner og kommuner i et samarbejde er lykkedes med at fremme sundhedsfremme i lokalsamfundet. 

Projektet har været banebrydende inden for arbejdet med folkesundhed og danner i dag model for andre projekter, som arbejder med sundhedsfremme i lokalsamfund.


Om projekt SoL – Sundhed og Lokalsamfund

Projekt SoL blev gennemført i 2012-2015 i tre lokalsamfund på Bornholm og et i Odsherred og opnåede flotte resultater med omlægning af livsstil ved en samlet indsats i børnehaver, skoler og supermarkeder.

De samarbejdende partnere i projektet er de tre forskningsinstitutioner: Aalborg Universitet, Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed og Steno Diabetes Center samt Bornholms Regionskommune og Odsherred Kommune. 

Om Folkesundhedsprisen
Folkesundhedsprisen er indstiftet af Dansk Selskab for Folkesundhed og uddeles årligt til en person, et projekt, en institution eller en kommune for en iderig og spændende indsats.
Kilde: www.dsff.dk

Sidst opdateret 03-02-2017