PULS-projektet udvalgt af EU

Experimentariums PULS-projekt, der er udviklet i samarbejde med Steno Diabetes Center, er netop blevet udvalgt af EU som et godt og illustrativt eksempel på, hvordan der kan bygges bro mellem samfund og forskning. 

Af Marie Vedel Kessing, 13. januar 2016

PULS-projektet og herunder udstillingen ’PULS - Hverdagen på Hovedet’, som har kørt på Experimentarium siden foråret 2015 og som er udviklet i samarbejde med Steno Diabetes Center, er netop blevet udvalgt som et ’promising practice’-eksempel af RRI, Responsible Research Innovation, under EU. RRI en del af det europæiske rammeprogram for forskning og innovation, HORIZON2020, og er blevet nedsat for at sikre, at den forskning, der bliver udført, er relevant for og inddrager samfundet. Begrundelsen for udvælgelsen er, at projektet er et godt eksempel på, hvordan effektiv forskning kan inddrage brugerne og udføres på en sjov og kreativ måde fx som en udstilling, der samtidig kan drive ændringer i livsstil.

”Målet med projektet er at fremme en sundere livsstil blandt børnefamilier på en positiv måde, hvor det at have en aktiv hverdag bliver en sjov og fælles oplevelse. At blive udvalgt af EU er et kæmpe skulderklap, og det er vi naturligvis meget glade for”, siger seniorforsker fra Steno Diabetes Center, Peter Bentsen.  

PULS projektet er støttet af Novo Nordisk Fonden. 

Foto: Jesper Rais

Sidst opdateret 20-09-2016