Kom til Forskningens Døgn

Fredag d. 29. april fra kl. 14-17 kan man møde forskerne på Steno Diabetes Center og høre om den nyeste diabetesforskning.

Af Marie Vedel Kessing, 14. april 2016

Gå tur med en mobil-hund, gæt en nyresygdom i en quiz eller hør om de allernyeste forskningsprojekter inden for diabetes. Fredag d. 29. april fra kl. 14-17 slår Steno Diabetes Center dørene op for alle interesserede som et led i den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn. 

”Rigtig mange mennesker har i dag diabetes inde på livet, og forskning er med til at forbedre forebyggelsen og behandlingen af diabetes. På Steno driver vi mange spændende forskningsprojekter, og det vil vi gerne fortælle omverdenen om”, siger ledende overlæge på Steno Diabetes Center, Henrik Ullits Andersen.

Ud over en række stande, hvor man bl.a. kan få målt sit blodsukker og BMI, teste sin viden og smage sunde snacks, vil der også være foredrag, bl.a. om hvordan diabetes kan forebygges med motion, og hvordan familien spiller en rolle i forhold til diabetes. Læs mere i programmet.

Mere end 320.000 danskere har diabetes mens 200.000 skønnes at have diabetes uden at vide det. På verdensplan har 422 millioner mennesker diabetes. 

Sidst opdateret 17-08-2016