Banankage (20 stk.)

Tilberedningstid: 45-50 min 
Sværhedsgrad: middel

 

Hvad skal du bruge? 
100 g hakkede nødder
3 bananer (ca. 400 g)
100 g flydende margarine
100 g sukker
3 æg (180 g)
30 g havregryn
½ dl kærnemælk
250 g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1½ tsk. natron

Pynt
80 g mørk chokolade 


Sådan gør du 

1. Tænd ovnen på 200˚C  
2. Hak nødderne let
3. Mos bananer med en gaffel
4. Rør flydende margarine, sukker og vaniljesukker hvidt
5. Rør æggene i, ét ad gangen
6. Vend nødder, havregryn, bananer og kærnemælk forsigtigt i dejen
7. Bland mel og natron og rør blandingen i
8. Hæld dejen i en smurt form, ca. 20*30 cm
9. Bag kagen ved 200˚ C i ca. 30-35 min
10. Riv chokoladen og drys den over kagen, så snart den er taget ud fra ovnen

Tips & idéer
Kagen deles i 20 stk.                                                       

Næringsberegning
Næringsindhold pr. stk.
Energi 700 kJ (167 Kcal)
Kulhydrater 21 g
Fedt 8 g
Protein 4 g

Sidst opdateret 27-03-2017