Kulhydrater og type 2 diabetes

- Hvilke, hvor mange og hvordan? Lær at forholde dig kritisk til dine kulhydratportioner og kulhydrattyper.

Kurset henvender sig til dig, som ønsker hjælp til at opnå mere regelmæssigt blodglukose (i løbet af dagen eller dag-til-dag) under hensyntagen til din livsstil og din diabetesbehandling.

Kurset er også for dig, som vil vide om hvilken mad, der påvirker dit blodglukose, har svært ved at vurdere, hvor mange kulhydrater, der er i dine måltider eller ikke helt ved, hvor kulhydrater findes og hvilke, der er de sundeste at spise/drikke.

Kursets indhold
Kurset tager udgangspunkt i dine erfaringer og udfordringer med maden og dit blodglukose i hverdagen og indeholder

  • teori, praktiske øvelser, dialog og erfaringsudveksling
  • introduktion til kulhydratholdige fødevarer og viden om, hvordan den mad, du spiser, påvirker dit blodglukose

Der arbejdes med en individuel plan i forhold til fordeling af dine kulhydrater i maden og regelmæssighed i dine måltider i løbet af dagen.

Underviser
Klinisk diætist Lotte Dencker.

Hvad får du ud af at deltage?
Du lærer at vurdere, hvor mange kulhydrater du spiser til de enkelte måltider, og du lærer at anvende kulhydratlister og læse næringsdeklarationer.

Hvem kan deltage?
Alle med type 2 diabetes, som er patient på Steno Diabetes Center Copenhagen.

Tidspunkt og varighed
To eftermiddage á 3 timer. I pausen byder vi på kaffe/te og en hjemmebagt bolle.

Sted
Kurset foregår i FoodLab, som ligger i stueetagen i hospitalsbygningen NSH (Indgang A).

Kørsel
Hvis du er patient på Steno og har fået ordineret kørsel af din behandler, kan du få kørsel til og fra kurserne, hvis de ligger før kl. 16.

Kommende kursus og tilmelding

Den 13. og den 20. juni 2017 kl. 13.00-16.00
Tilmelding

Afbud
Hvis du mod forventning bliver forhindret i at deltage på kurset, er det vigtigt, at du melder afbud. Du kan enten ringe på tlf. 30 91 29 52 eller sende en e-mail til 

sdc-kursuskoordinatorer@regionh.dk

Du skal senest melde afbud 2 dage før kursusstart. 

Kontakt
Ved spørgsmål kan du kontakte kursuskoordinator Louise:
Mandag, tirsdag og fredag mellem kl. 9 og 11 på tlf. 30 91 29 52.
Eller du kan sende en mail til sdc-kursuskoordinatorer@regionh.dk

 

Sidst opdateret 13-02-2017

Mad til alle

Denne måneds opskrift er jordskokkesuppe med gulerødder, selleri og purløg. Du finder den sammen med en masse andre opskrifter, som afdelingen for Mad og Ernæring har udarbejdet.