Udvidet kulhydrattælling for dig i flergangsterapi

Kurset i udvidet kulhydrattælling henvender sig til dig med type 1 diabetes, som er i flergangsterapi med pen og gerne vil have hjælp til at få mere fokus på kulhydrattællingen i din hverdag.







Du har allerede lidt kendskab til kulhydratkilder og mængder og ønsker at arbejde med individuel kulhydratratio og følsomhed.







Kursets indhold

  • Teori, praktiske øvelser, dialog og erfaringsudveksling
  • Gennemgang af 100- og 500-reglen
  • Introduktion til diverse apps
Du skal være indstillet på at udfylde 3 dages registreringsskemaer med 7-punkts profiler mellem de 2 kursusdage og sende dem til underviseren.







Underviser




Klinisk diætist Anne Grynnerup Skouboe.







Hvem kan deltage?



Alle med type 1 diabetes i intensiv insulinbehandling med pen, som er patient på Steno Diabetes Center.







Tidspunkt og varighed



To eftermiddage á 3 timer. I pausen byder vi på kaffe/te og en hjemmebagt bolle.







Mødested



Kurset foregår i FoodLab stueetagen i hospitalsbygningen NSH (Indgang A).







Kørsel




Hvis du er patient på Steno og har fået ordineret kørsel af din behandler, kan du få kørsel til og fra kurserne, hvis de ligger før kl. 16.







Kommende kurser og tilmelding



Den 22. maj og 12. juni 2017 kl. 15.30-18.30



Tilmelding







Er du tilmeldt, vil du cirka 1 måned før kursusstart få besked, om du er optaget på kurset. 







Afbud



Hvis du mod forventning bliver forhindret i at deltage på kurset, er det vigtigt, at du melder afbud. Du kan enten ringe på tlf. 30 91 29 52 eller sende en e-mail til sdc-kursuskoordinatorer@regionh.dk



Du skal senest melde afbud 2 dage før kursusstart.







Kontakt



Ved spørgsmål kan du kontakte kursuskoordinator Louise:



Mandag, tirsdag og fredag mellem kl. 9 og 11 på tlf. 30 91 29 52.



Eller du kan sende en mail til sdc-kursuskoordinatorer@regionh.dk







Sidst opdateret 21-03-2017

Mad til alle

Denne måneds opskrift er jordskokkesuppe med gulerødder, selleri og purløg. Du finder den sammen med en masse andre opskrifter, som afdelingen for Mad og Ernæring har udarbejdet.