Praktisk kursus i kulhydrattælling og madlavning for dig under 26 år med type 1 diabetes

Du har sikkert hørt om kulhydrater MANGE gange før. På dette kursus får du nu mulighed for at lære og forstå kulhydrattælling på et meget praktisk niveau. Kurset strækker sig over 2 mødegange og er tilrettelagt med vejeøvelser, øjemålsøvelser og madlavning. Undervisningen foregår i dialog, og du får mulighed for at udveksle erfaringer med andre unge. 

Efter kurset vil du kunne bruge den nye viden om kulhydrater i din hverdag.  


Kursets indhold
Afhængig af dine ønsker, behov og forudsætninger indeholder kurset forskellige teoretiske og praktiske øvelser i grupper og individuelt
  • Introduktion til kulhydrater
  • Hvordan tælles kulhydrater?
  • Kulhydratlister og varedeklarationer
  • Introduktion til forskellige apps
  • Gennemgang af 500 og 100 reglen (Kulhydratratio og følsomhed)
  • Tilberedning af sammensatte retter som fx lasagne og chili con carne
  • Udregning af kulhydratindholdet i de måltider vi tilbereder sammen 
  • Fællesspisning   

Underviser
Klinisk diætist Lotte Dencker.

Hvem kan deltage?
Alle med type 1 diabetes under 26 år, som er patient på Steno Diabetes Center Copenhagen.

Tidspunkt og varighed
2 tirsdage eftermiddage kl. 15.30 - 19.00

Praktisk
Kurset er gratis og foregår i FoodLab stueetagen i hospitalsbygningen NSH (Indgang A).


Datoer og tilmelding

Næste kursus afholdes i efteråret 2017

Afbud
Hvis du mod forventning bliver forhindret i at deltage på kurset, er det vigtigt, at du melder afbud. Du kan enten ringe på tlf. 30 91 29 52 eller sende en e-mail til sdc-kursuskoordinatorer@regionh.dk
Du skal senest melde afbud 2 dage før kursusstart.  

Kontakt
Ved spørgsmål kan du kontakte kursuskoordinator Louise:
Mandag, tirsdag og fredag mellem kl. 9 og 11 på tlf. 30 91 29 52.
Eller du kan sende en mail til sdc-kursuskoordinatorer@regionh.dk

Sidst opdateret 13-02-2017

Kulhydrattælling

Kulhydrattælling er et redskab til at opnå et stabilt blodsukker.

I videoen gennemgås de tre trin til at lære kulhydrattælling.