Basal kulhydrattælling for dig med type 1 diabetes

Lær at forholde dig kritisk til dine kulhydratportioner og kulhydrattyper

Kurset i basal kulhydrattælling henvender sig til dig, som ønsker hjælp til at opnå et mere regelmæssigt blodglukose under hensyntagen til din livsstil og din diabetesbehandling.



Kursets indhold

  • Kurset tager udgangspunkt i dine erfaringer og udfordringer med maden og dit blodglukose i hverdagen
  • Kurset indeholder teori, praktiske øvelser, dialog og erfaringsudveksling
  • Du introduceres til kulhydratholdige fødevarer og opnår viden om, hvordan den mad, du spiser, påvirker dit blodglukose
  • Der arbejdes med en individuel plan i forhold til fordeling af dine kulhydrater i maden og regelmæssighed i dine måltider i løbet af dagen

Undervisere

Kliniske diætist Anne Grynnerup Skouboe.



Hvad får du ud af at deltage?

Du lærer at vurdere, hvor mange kulhydrater du spiser, at anvende kulhydratlister og læse næringsdeklarationer



Hvem kan deltage?

Alle med type 1 diabetes, som er patient på Steno Diabetes Center Copenhagen.



Tidspunkt og varighed

To eftermiddage á 3 timer. I pausen byder vi på kaffe/te og en hjemmebagt bolle.



Sted

Kurset foregår i FoodLab stueetagen i hospitalsbygningen NSH (Indgang A).



Kørsel

Hvis du er patient på Steno og har fået ordineret kørsel af din behandler, kan du få kørsel til og fra kurserne, hvis de ligger før kl. 16.



Kommende kurser og tilmelding

Den 20. marts og den 27. marts 2017 kl. 13.00-16.00

Kurset er overtegnet

Den 24. april og den 3. maj 2017 kl. 15.30-18.30

Kurset er overtegnet



Den 8. maj og den 15. maj 2017 kl. 13.00-16.00

Kurset er overtegnet



Afbud

Hvis du mod forventning bliver forhindret i at deltage på kurset, er det vigtigt, at du melder afbud. Du kan enten ringe på tlf. 30 91 29 52 eller sende en e-mail  til sdc-kursuskoordinatorer@regionh.dk

Du skal senest melde afbud 2 dage før kursusstart. 



Kontakt

Har du spørgsmål kan du kontakte kursuskoordinator Louise:

Mandag, tirsdag og fredag mellem kl. 9 og 11 på tlf. 30 91 29 52.

Eller du kan sende en mail til 
sdc-kursuskoordinatorer@regionh.dk





Sidst opdateret 27-03-2017

Kulhydrattælling

Kulhydrattælling er et redskab til at opnå et stabilt blodsukker.

I videoen gennemgås de tre trin til at lære kulhydrattælling.

Mad til alle

Denne måneds opskrift er jordskokkesuppe med gulerødder, selleri og purløg. Du finder den sammen med en masse andre opskrifter, som afdelingen for Mad og Ernæring har udarbejdet.